VisAmoris

VISAMORIS_PayOff2-01VisAmoris

Imperia (Im)

Liguria

Tel. 348 3959569

www.visamoris.it

3.5 ha – 26.000 bt

 

VITA – Fa progressi l’azienda avviata dieci anni fa da Roberto Tozzi e Rossana Zappa che, complici indubbie capacità funamboliche, continuano a trovare energie per conciliare il lavoro in vigna e in cantina con i rispettivi impegni manageriali. I due, assistiti dall’enologo Giuliano Noè, applicano il loro credo enologico: vitigno di tradizione, una dose di sperimentazione e una politica che ha per obiettivo l’alta qualità e la sostenibilità ambientale.

VIGNE – La dotazione di vigneti, tre attualmente, è stata creata in poco più di 15 anni partendo da un impianto esistente annesso alla casa padronale e acquistando parcelle incolte nelle vicinanze. Le viti, perlopiù giovani (da 8 a 12 anni), si avvalgono di suoli argillosi e calcareo-ciottolosi e di una buona escursione termica; quelle più in alto sono su fasce con pendenze significative, le altre su terreni più agevoli.

 

VINO – Pigato VisAmoris Domè 2014

Da vigne su terreni di natura argillosa, questo vino affina su lieviti per circa sessanta giorni e fermenta in acciaio. È un bianco complesso, varietale e intenso al naso.

VITIGNO – Pigato

Imperia (Im)

Liguria

Tel. 348 3959569

www.visamoris.it

3.5 acres – 26.000 bt

 

LIFE – The company begun ten years ago by Roberto Tozzi and Rossana Zappa is making giant strides, as these two continue to find the energy to reconcile the work in the vineyards and canteen with their managerial duties, no doubt thanks to incredible acrobatic skills. Assisted by the oenologist Giuliano Noè, they apply their oenological belief: traditional grape varieties, a dose of experimentation, and a policy whose goals are high quality wines and environmental sustainability.

VINEYARDS – The endowment of the three vineyards was created in just over 15 years, starting with an existing installation annexed to the manor, and then by buying up uncultivated parcels in the nearby areas. The vines, which are quite young for the most part (from eight to twelve years old), take advantage of the clay and limestone-pebbly soil and a good range in temperatures. The higher vineyards are on quite sloped terrains, while those that are at a lower altitude are easier to manage.

 

WINE – Pigato VisAmoris Domè 2014

From grape varieties grown on clay-based soil, this wine ages on yeast for about 60 days and then ferments in steel containers. It is a complex white wine, which is intense and varietal on the nose.

GRAPE VARIETY – Pigato