Marco De Bartoli

Marco De Bartoli

Marsala (TP)

Sicilia

Tel. 0923 962093

marcodebartoli.com

21 ha – 100.000 bt

 

 

VITA – Il cammino intrapreso dal compianto Marco De Bartoli non si arresta, anzi, prosegue in maniera sempre più decisa in virtù del lavoro che portano avanti i figli Renato, Sebio e Giuseppina. Del patriarca, in un momento di profonda revisione del grillo e del Marsala, si sente in maniera fragorosa l’assenza. Oggi, a differenza del passato, viene curata anche l’accoglienza e l’atmosfera che si respira in cantina è veramente unica: sembra di tornare alle origini di ciò che dovevano essere i bagli d’inizio Ottocento. Scendere in cantina e sostare tra le botti che racchiudono l’essenza più profonda del territorio, costituisce un momento davvero emozionante.

 

VIGNE – Tra Samperi e Bukkuram troviamo i vigneti di famiglia. L’assolata conca di Samperi è la perfetta culla per il grillo. Posta sotto il livello del mare e con suolo calcareo, conferisce potenza e note iodate. Al pignatello regala, invece, quella tipica vivacità erbacea e tannica. I vigneti di Bukkuram sono habitat naturale per lo zibibbo. Due territori che, anno dopo anno, regalano vini di straordinaria godibilità.

 

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Marsala (TP)

Sicily

+39 0923 962093

marcodebartoli.com

50 ac – 100.000 bt

 

PEOPLE – After Marco de Bartoli death, the winery didn’t stop by virtue of his sons: Renato, Sebio, and Giuseppina. The path undertaken is promising and determined, a moment of profound revision of Bartoli’s Grillo and Marsala wines. Today the winery welcomes wine lovers from around the world. The atmosphere there is unique, it transports you to the past. And suddenly you find yourself in a Baglio of the nineteenth century and, inside the cellar, the old barrels enclose the deepest essence of that territory, it is an exciting feeling.

 

VINEYARDS – The family vineyards are found between Samperi and Bukkuram. Samperi’s sunny basin is ideal to grown Grillo and Pignatello vines. It is placed in a calcareous soil below sea level that gives power and iodine notes to its Grillo’s wine and vivacious tannicity and herbaceous noted to its Pignatello’s wine. Bukkuram vineyard is highly adapted to grow Zibibbo grapes. Two territories that year after year give wines of extraordinary enjoyment.